Bayreuth-Stipendium

Juryn delade ut ett andrapris till Mikael Horned från Kista som uppmuntran.

Wagner-Sällskapet i Göteborg

har delat ut 2019 års Bayreuth-Stipendium

 

Wagner-Sällskapet i Göteborg genomförde sin 7:e sångartävling i Sjöströmsalen, Artisten Göteborg den 14 oktober 2018 för att utse 2019 års Bayreuth-stipendiat.

 

Åtta sångare i åldern 24 till 34 år deltog i tävlingen. Turordningen lottades och de sjöng två arior, varav minst en av Richard Wagner.

 

Juryn bestod av Wagner-sångerskan Annalena Persson, hovsångerskan Helena Döse, pianisterna Bo Ericsson och Martin Andersson samt Lennart Röök som ordförande. I år fick publiken rösta för första gången.

Juryn och tillika publiken utsåg mezzosopranen Elisabeth Leyser från Solna till segrare. Elisabeth gör sin klassiska sångutbildning vid Operahögskolan i Stockholm. Sceniska erfarenheter har Elisabeth erhållit från Kungliga Operan i Stockholm och Södertäljeoperan.

 

Juryns motivering var:

En strålande insats och långt gången i så unga år ser vi klart en lysande Wagnerstjärna i framtiden.

Avsikten med stipendiet är att ge unga lovande artister möjlighet att resa till Bayreuth och få inspiration för att bli framtidens Wagnersångare.

 

Sångarna höll en hög nivå vid årets tävling och juryn delade ut ett andrapris till Mikael Horned från Kista som uppmuntran.

 

Wagner-Sällskapets sångartävling - 2020 års Bayreuth-Stipendium

Efter tidigare års och årets populära sångtävling i Göteborg kommer inbjudan till sångartävlingen för 2020 års Bayreuth-stipendium att skickas ut. Den skriftliga ansökan skall innehålla uppgifter om personliga data, utbildning, ev. scenisk erfarenhet, repertoar och annat som sökanden önskar åberopa. Vi vill att ni bifogar ett röstprov med god kvalitet som kan komma att användas vid uttagningen till tävlingen.

 

Frågor om stipendiet kan ställas till Wagner-Sällskapet i Göteborg via e-post till stipendium@wsg.se

________________________________________________________________________________________

Elisabeth Leyser, mezzosopran 2019 års Bayreuth-Stipendiat. 

Kontaktuppgifter


Wagner-Sällskapet i Göteborg c/o L Röök, Terrassgatan 5, SE-411 33 Göteborg, E-post: wsg@wsg.se

Webmaster: Lillemor Madeyski E-post: lillemor@wsg.se