Bayreuth-Stipendium

Kontaktuppgifter

 

Wagner-Sällskapet i Göteborg c/o L Röök, Terrassgatan 5, SE-411 33 Göteborg, E-post: wsg@wsg.se

Webmaster: Lillemor Madeyski E-post: lillemor@wsg.se

 

Wagner-Sällskapet i Göteborg

har delat ut 2018 års Bayreuth-Stipendium

 

Wagner-Sällskapet i Göteborg genomförde sin sångartävling den 15 oktober 2017 i Norges Hus i Göteborg för att utse 2018 års Bayreuth-stipendiat. Elva sångare i åldern 24 till 33 år deltog i tävlingen. Turordningen lottades ut och de sjöng två arior, varav minst en av Richard Wagner.

 

Bayreuth-stipendiet avser att ge unga lovande artister möjlighet att resa till Bayreuth och följa Wagnerfestspelen som inspiration för att bli framtidens Wagnersångare. Stipendiet omfattar resa, logi och biljetter till ett antal föreställningar under festspelen i Bayreuth sommaren 2018. Dessutom arrangeras ett särskilt program för alla stipendiater.

 

Juryn bestod av Wagner-sångerskan Annalena Persson, operasångaren och musikagenten Dietrich Gross, GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademan och Lennart Röök som ordförande.

 

Juryn utsåg mezzosopranen Rebecca Fjällsby till segrare. Hon ackompanjerades av Bo Ericsson.

 

Juryns motivering var: "För en fulländad gestaltning med klar textning egaliserad ton och fyllig klang. Ett gediget professionellt framförande. Hon levererade med skönt mörk Wagnertimbre och kommunicerade avspänt som Fricka."

 

Avsikten med stipendiet är att ge unga lovande artister möjlighet att resa till Bayreuth och få i inspiration för att bli framtidens Wagnersångare.

 

Sångarna höll en mycket hög nivå vid årets tävling och juryn delade ut ett andrapris till Per Lindström, Härnösand och två tredjepris till Sebastian Durán, Växjö och William Davis Lind, Stockholm som uppmuntran.

 

Wagner-Sällskapets sångartävling - 2019 års Bayreuth-Stipendium

Efter tidigare års och årets populära sångtävling i Göteborg kommer inbjudan till sångartävlingen för 2019 års Bayreuth-stipendium att skickas ut. Den skriftliga ansökan skall innehålla uppgifter om personliga data, utbildning, ev. scenisk erfarenhet, repertoar och annat som sökanden önskar åberopa. Vi vill att ni bifogar ett röstprov med god kvalitet som kan komma att användas vid uttagningen till tävlingen.

 

Frågor om stipendiet kan ställas till Wagner-Sällskapet i Göteborg via e-post till stipendium@wsg.se

________________________________________________________________________________________

Sångarna höll en mycket hög nivå vid årets tävling och juryn delade ut ett andrapris till Per Lindström, Härnösand och två tredjepris till Sebastian Durán, Växjö och William Davis Lind, Stockholm som uppmuntran.